"دراگون بوت" از جمله ورزشهای آبی است که نه به صورت فردی بلکه گروهی انجام میشود.
سابقه این رشته به چین باستان برمی گردد که درمناسبتهای ویژه از این قایق استفاده میکردهاند.
از آنجا که اژدها در چین بهعنوان نماد و سمبل شادی شناخته میشود، در جشنها و دیگر مراسم از آن استفاده میشده است.
قایق دراگون بوت درقسمت جلو به سر اژدهامتصل است و درقسمت تحتانی به دم اژدها وصل است.
طول این قایق ۱۲متر و ۶۰سانتیمتر و عرض آن در عریضترین قسمت قایق که وسط آن است به یک متر و ۱۰سانتیمتر میرسد.
۲۲ورزشکار پاروزن قایق را بهحرکت در میآورند، یک نفر بهعنوان سکاندار در انتهای قایق و یک طبال با نواختن بر روی طبل در جلوی قایق ریتم و هماهنگی پاروزنها را عهده دار است.
دراگون بوت در ایران رشته جدیدی به شمار میرود که تنها یک سال واندی است که قایق آن به کشورمان وارد شده است و اولین دوره مسابقات آن مرداد ماه ۱۳۸۴در تهران برگزار شد.
"حمیدرضا قهرمانی"، مسوول کمیته دراگون بوت هیات قایقرانی استان گیلان در اینباره گفت : در انزلی سه باشگاه بنادر و کشتیرانی ، ملوان و هیات قایقرانی دارای تیم دراگون بوده و هم در قسمت آقایان وهم بانوان مشغول فعالیت هستند.
وی تعدادافرادی راکه دراین رشته فعالند ۲۰۰نفر اعلام کرد.
قهرمانی ، جایگاه تیم دراگون بوت گیلان را در کشور بسیار ممتاز دانست و یادآور شد: در اولین دوره مسابقات دراگون بوت کشور تیم بانوان گیلان مقام نایب قهرمانی و تیم آقایان قهرمان شدند و در سال جدید نیز تیم بانوان گیلان موفق به اخذ اولین کاپ قهرمانی کشور شدند.
وی سرمایهگذاری دراین رشته را بسیار مفید و باارزش دانست و افزود: این که سال قبل تیم دراگون بوت ایران برای اولین بار بهرقابتهای جهانی اعزام شد و توانست در بین ۱۳کشور مقام چهارم دنیا را به دست آورد ، خود نشان از استعداد سرشار جوانان کشورمان در این رشته دارد.
قهرمانی خاطرنشان کرد : تعداد کم قایقهای دراگون بوت موجود در گیلان مانع از برگزاری مسابقات چند جانبه در این استان شده است.
وی متذکر شد: از آنجا که این رشته تازه و نوپاست جا دارد مسوولان ذیربط به این رشته که دراین مدت زمان کوتاه حقانیت خود را به اثبات رسانده است، توجه بیشتری نشان دهند